6тата Мечка, Част първа, 28

2011-04-30 15:16:49; 6тата Мечка, Rogger Dojh, 6тата Мечка, Rogger Dojh, book, scf, български

6тата Мечка
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
28. Открит космос - Императорски Щурмови Кораб Акула - 16 април 2307 г. 00:45 AM
 
Ако Императорът си бе направил труда да погледне през прозрачния екран пред себе си щеше да види плътна чернота. Зад Акула в далечината (в една ужасно далечна далечина, ако се съди по размерите на Галактиката) се виждаше малкият диск на Галактиката. Но Императорът се бе вглъбил в резултатите от последните анализи и, следвайки сценариите на най-голяма вероятност, нахвърля прост план за действие - трябваше да провери шестте свята, които лежаха на остта, започваща от Центъра на Галактиката и минаваща през Императорския дворец.
 
Защото Космическата вълна завихряше пространството и отнасяше по някой и друг предмет или, както понякога се бе случвало - по някое живо създание. И имаше вероятност дъщеря му да е именно такъв тип същество - Отнесено от Вихъра. Ето колко беше вероятно: 97,98%. С повреден модул за връзка тя можеше изобщо да не бъде засечена, дори да е оцеляла и Вълната да я е изхвърлила на някой бряг.
 
Ако 6тата мечка не бе изяла Принцеса Белолика (Императорът решително си забрани да мисли за това), девойката може би се намираше на някой от тези светове:
 
Централен Депорт
Седмочисленици
Свят Сянка
К-2509148156
(о-оу!) Глупостната планета (Императорът изведнъж се притесни)
Ррррр
 
За последно свери резултатите от анализите със списъка, за миг затвори очи и се изолира от нервно-информационните интерфейси на Акула, потапяйки се в привичната си информационна слепота. След което се насочи към първата си спирка: Централен Депорт.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net