6тата Мечка, Част първа, 26

2011-03-27 12:30:36; 6тата Мечка, Rogger Dojh, 6тата Мечка, Rogger Dojh, book, scf, български

6тата Мечка
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
26. Нова Трансилвания - Локален космос - Императорски Щурмови Кораб Акула - 16. април 2307 г. 00:15 AM
 
 
Императорът се установи в орбита около административния свят на системата. Информционната среда беше много слаба, повечето планети тънеха в гробовно мълчание. Единствената космическа база се намираше на спътника на Нова Трансилвания Свят Мейн. Затова и паниката, която настъпи при разпознаването на Императорските идентификационни кодове не бе кой-знае какво. Целият военен флот на системата бе мобилизиран за няколко минути и десетина допотопни крайцера излязоха, за да посрещнат Властелина на Галактиката.
 
Императорът мрачно изчака флотилията космически каруци да се приближи и ги строи в правилен десетоъгълник. Не, че имаше някаква конкретна цел, просто си рисуваше върху листа на виртуалното тактическо пространство фигурки, докато мислеше.
 
След малко пренареди формацията в куб. Отстрани останаха два кораба, които той побутна няколко пъти наляво-надясно, след което разсеяно се опита да събере светещите им точки в една. Проблесна взрив и корабите изчезнаха от картата.
 
- Опс! - възкликна Императорът и насочи Акула през подпространството към Източен Сириус. Кубът от военни космически машини се задържа още известно време, след което се престрои в траурна процесия в чест на загиналите при сблъсъка другари. В навигационната кула на Главната Военна база главнокомандващият КВС стискаше в безсилна ярост юмруци и гледаше с насълзен поглед точката в холограмния екран, в която две от елитните им военни единици, два екипажа от най-надарените младежи на системата, бяха престанали да съществуват.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net