6тата Мечка, Част първа, 20

2011-01-21 21:58:33; 6тата Мечка, Rogger Dojh, 6тата Мечка, Rogger Dojh, book, scf, български

6тата Мечка
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
 
20. Бетелгиус - Локален космос - Императорски Мобилен Комплекс "Чайка" - 13. април 2307 г. 00:15 AM
 
Целият дежурен персонал на Императорски Мобилен Комплекс "Чайка" бе обзет от паника, когато стана ясно, че Император Магнаф Единствен се е изразил съвсем буквално, заявявайки на личния си Първи Секретар да мре в лайна и че смята да зареже целия скапан щат държавни некъдърници и да се отправи самостоятелно да издирва дъщеря си на борда на двуместния щурмови кораб Акула. В момента Акула се отделяше от стартовата площадка под безпомощните погледи на диспечерите и сътрудниците на ИмпСи, а Първият Съветник крещеше пронизително за помощ от един от басейните за рециклиране, където се давеше сред адската воня на полупреработени изпражнения.
 
Акула се отдалечи от "Чайка" и бързо се откъсна от последвалите го съдове на Императорска Сигурност. Акула беше най-бързият и маневерн щурмови кораб в цялата Галактика. Акула бе концептуална разработка на Императорската Военна Лаборатория и концентрираше в себе си върховите технологии на хилядолетието. Акула бе създаден като праотец на кораба, който щеше да охранява Негово Имперско Величество подобно на хищник, грижейки се за смъртта на всеки, дръзнал да наруши свещенните граници на Държавния Императорски Космос.
 
Или, какъвто бе случаят в момента - служеше на Императора като личен транспорт.
 
Император Магнаф Единствен прилепи плътно електронно-мисловния интерфейс към главата си, наслади се за миг на усещането да е свързан към виртуална реалност (в ранните си години като кадет в имперския охранителен корпус неведнъж бе влизал нелегално), провери набързо всички тактически нива на локалната виртуална реалност на Акула, стартира процеса по идентификация с корабните сензори и информационни канали и когато съзнанието му се разтвори към допълнителните корабни сетива, направи подпространствен скок към локалния космос на ВРЦРУ.
 
Изчислителният капацитет на Акула се натовари до 75%, когато се логна с Императориски парава във ВРЦРУ и получи задоволителни отговори на всички автоматични запитвания. Тактическите карти на Акула обхванаха цялата Галактика, събитийните матрици се актуализираха, пълната хронология на най-важните събития от последните 3 дни премина на съхранение в корабната ВР.
 
Императорът смръщи вежди, изгубвайки се за миг в този нов потоп от данни, след което успокоен се отпусна назад и блокира всичко, освен резултатите от единственото търсене, което бе задал: Къде е дъщеря ми?
 
Получената информация сама по себе си бе една малка вселена. Император Магнаф Единствен се зарови в нея, опитвайки се да открие някаква съществена следа сред прегледите за светски балове, музикални награди, няколко любовни истории и огромното количество порнофилми с име "Принцеса Белолика - Жив Секс и Яко Празнене".
 
За миг прекъсна заниманието си, защото ИмпСи се изсипа в локалния космос на ВРЦРУ и Императорът трябваше да избере маршрут, по който да се отърве то тях. Акула проблясна за последно във ВР на ИмпСи и изчезна безследно.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net