6тата Мечка, Част първа, 16

2011-01-07 00:13:38; 6тата Мечка, Rogger Dojh, 6тата Мечка, Rogger Dojh, book, български

6тата Мечка
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
 
16. Централна информационна емисия - 12. април 2307 г. 03:12 PM
 
- Предава GNC, извънредно и на живо от Галактиката - гласът заговори на фона на покъртителни кадри на обезлюдени райони, плачещи хора, природни бедствия и мечки, заети с хранене или излежаване, снимани в Церес Ксенопарк. Стегнат надпис в долния ляв ъгъл гласеше "Всеобща трагедия". Горе в дясно пишеше "live". - Току що получихме репортажа на специалния ни пратеник във ВРЦРУ, Игор Черненко. Официалната статистика на загиналите и изчезналите през последните 17 часа в следствие на нападения на 6тата мечка и на нескончаемата серия от последвалите катастрофи и бедствия надхвърля 990 милиарда. Пресаташето на ВРЦРУ докладва за стабилизиране на обстановката в Галактиката. Съобщава се за разтърсващи научни открития, които са позволили на ВРЦРУ да овладее кризата и да се надява на успех в борбата с 6тата мечка. В операцията по спасяване на хуманоидното население на Галактиката са вкарани над 30 милиарда свръхобучени командоси, защитени с поле, предпазващо ги от атака от страна на 6тата мечка. Игор Черненко докладва за уникално по рода си оживление и пренатоварване на преносната среда в публичната периферия на ВРЦРУ. Получени са неофициални сведения за изобретяването на нов свръхкомпютър, който е в състояние да обработва информацията, необходима за следенето и неутрализирането на 6тата мечка.
 
Кадрите се смениха с двуизмерен видеофилм за бедствията, обхванали Галактиката - взривяващи се планети, полета, пълни с измиращи животни, междузвездни транспортни катастрофи.
 
- Атаката на 6тата мечка до този момент е причинила щети, надхвърлящи 1000 грилиона галактически долара. Повечето опити да се евакуират имущество и население от застрашените райони са били осуетени от атаки на 6тата мечка...
 
А ако оставим настрана ужасно обстойните информационни емисии, ето какво бе положението сред населението:
 
6та мечка, смърт, трагедии, катаклизми, болести, паника, отчаяние и Талибайнольо, които вече бяха превзели съседните си слънчеви системи и събираха ресурси, за да се насочат към центъра на Галактиката.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net